dilluns, de desembre 04, 2006

Al.lucinant en escala de grisos

Una mini-entrada amb una foto que vaig fer diumenge al musée Carnavalet. Es tracta d'una escultura de Lluís XIV, altrament conegut com el rei Sol, tot i que diumenge el dia va estar tapadot i fins ens vam remullar una mica. El fet és que, inspirant-me en el rabí Mendu, l'he modificada per tenir-hi una part en el color original, i una part en grisos. Val a dir que l'estratègia que jo he seguit en el Gimp difereix lleument de l'indicat per tan venerada autoritat. Els passos que he seguit han estat [ho escric per ser capaç de repetir-ho en el futur jo mateix , més que per si pot ser útil a algú altre:P]:
  1. Tria de la zona a deixar en color amb la vareta màgica (cosa que requereix un pols destacable i també paciència!).
  2. Inversió de la selecció amb Select > Invert.
  3. El tema filtres no l'he aconseguit fer funcionar, així que he executat la "decoloració" de la nova selecció amb Layer > Colors > Colorize i desplaçant els cursos fins a Hue=0, Saturation=0, Lightness=0.
  4. Et voilà!


Esperaré impacient el comentari del Mestre :-)

Hi ha 1 comentaris:

El 05 de desembre, 2006 10:35, Blogger mendu ha dit...

ei! molt be tiu!!

jo el gimp no el conenc gaire, però la cosa és que ha funcionat així que ja està :)

a vegades el que va bé (alemnys es pot fer en photoshop), és que si tens una foto amb tot de verds i blaus i tens un pegote vermell al mig, pots dir-li que et seleccioni els tons vermells només i llavors se't facilita la feina de la puta vareta màgica (a vegades va bé per seleccionar cels blaus i enfosquir-los o el que sigui:)

un any eh ja! deu n'hi do!! sembla que fos ahir q estavem per montorgueil comprant croissants:p (bé, a tu potser no t'ho sembla, jaja!)

apa, records i q vagi molt bé!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home