diumenge, d’abril 02, 2006

Paris am Frühling! (II)

Breu continuació a l'entrada d'ahir amb el que he fet avui diumenge, ja que la setmana que ve es preveu ocupada i així ja estaré totalment al dia. Al matí hem anat amb dos companys del lab. i un del curs de francès al museu Picasso, on hi ha una exposició temporal sobre Picasso i Dora Maar, la seva parella-musa entre 1935 i 1940 (aprox.), és a dir, durant l'època de la Guerra civil espanyola i l'inici de la Segona Guerra Mundial. Especialment interessant és un conjunt de fotografies fetes per Dora Maar mentre Picasso pintava el Gernika: veure com els diferents elements es van transformant, apareixent i desapareixent, des del primer esbós fins la versió final és força il.lustratiu; la meva jefa ho comparava amb les N versions que solem necessitar abans no ens donem satisfets amb la redacció d'un article. [Si voleu recordar el quadre online, podeu anar a la Wikipedia en anglès; l'entrada a la versió "española" ni tan sols en posa una foto... Lamentable.]

Després d'això, hem anat a dinar a una típica terrassa parisenca, on ens han fotut la clavada de rigor [dos en dos dies...], però hem descobert una curiosísima botiga de sabons. Si la curiositat us venç, es troba a la place du Marché Ste-Caterine.

Amb tot això, hem decidit anar cadascú cap a ca seva. Jo, arribat al RER de Cité U., no he pogut evitar la temptació d'anar a fer la migdiada al Parc de Montsouris (just davant de la Cité), ja que feia un dia preciós després dels ruixats del matí. I ve-t'ho aquí que avui és el "tartan day", és a dir, el dia de la típica faldilla escocesa, i el parc estava ple de tios amb faldilla de quadres i tocant la gaita. He pogut comprovar que és una música que ajuda a conciliar el son, i després de mitja horeta de repòs m'he dedicat a fer un reportatge fotogràfic del qual us deixo una mostra aquí costat. Per cert, el tema faldilla+gaita és d'allò més obert i democràtic: hi havia homes i dones, nois i noies, blancs, negres i fins i tot un japonès punki. Digne de veure!

Apa, ja n'hi ha prou per avui així que vaig a veure si llegeixo un articulet per preparar la visita del meu ex-capo barceloní, que aquesta setmana el tindré per París i, si la vaga ho permet, ens hem de trobar dimarts.