dilluns, de gener 30, 2006

físics i política



Acabo de veure a La Vanguardia d'avui un reportatge titulat "Nuestro hombre en Estrasburgo" sobre un català que resulta que és el Secretari General del Consell d'Europa, escollit per unanimitat el passat octubre. El que més m'ha cridat l'atenció és que l'home és llicenciat en Física.


Mateu Sorinas



Solana, Merkel, Vidal-Quadras (!) i ara Sorinas: sembla que l'alta política pot ser una bona sortida laboral per als físics...

Hi ha 7 comentaris:

El 30 de gener, 2006 20:39, Anonymous Anònim ha dit...

home, amb el polítics que tenim crec que seria tota una sort la teva aparició... :D

 
El 31 de gener, 2006 10:35, Blogger Bee ha dit...

je, je, seria una opció.

Ho meditaré per més endavant (l'home diu que el va ajudar molt dominar el francès, i a mi encara em falta molt, però molt!)

 
El 31 de gener, 2006 14:41, Blogger Arnau ha dit...

Aixo demostra novament que les sortides laborals dels fisics son escasses i que molts aprofiten la seva intel.ligencia per llençar-se de cap al mon de la politica!

 
El 01 de febrer, 2006 16:32, Blogger mendu ha dit...

la merkel tb és física? em pensava q era química... bé, en tot cas et deixes els físics més famosos del món:
- El mag Tamariz,
- i l'ex-guitarrista de queen, Brian May

 
El 02 de febrer, 2006 10:45, Blogger Arnau ha dit...

Pero aixo del Tamariz, el Brian May o el famosissim Musculman del Bagdad no eren llegendes urbanes? Tambe n'hi havia una que deia que el Matt Groenig dels Simpson ho era i es falsissim... En fi, no se, vull proves documentals!

 
El 02 de febrer, 2006 14:53, Blogger mendu ha dit...

jo lu del tamariz li vai sentir a ell en una entrevista. Lu del brian may o se, pq quan m'enviaven la revista de l'imperial college ho deia, q havia fet el doctorat en astrofísica allà... lo del tigerman-musculman ja no ho se... tot i q tots sabem qui és:p

 
El 02 de febrer, 2006 16:11, Blogger Bee ha dit...

Tornant a la Merkel, cito el Physics Blog del 23 de novembre passat:


New German Chancellor Angela Merkel received her Ph.D. in physics in 1986 from the University of Leipzig in East Germany. Her thesis was "The Computation of Speed Constants of Reactions of Simple Hydrocarbons." In 1989, Merkel was working at the Institute for Physical Chemistry in Leipzig when she joined the East German Democracy movement. In 1990 she switched from quantum chemistry to politics. In 1998, Science published her article "The Role of Science in Sustainable Development".


La referència exacta és Science 281, 336-337 (1998), i és dins de la "sèrie" Essays on science and society de la dita revista.

Del Tamariz, no ho sé pas, però ho he sentit diverses vegades (i divulgat encara més).

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home