dimarts, de maig 01, 2007

Catalan TV under threat!

Ara que la Televisió de Catalunya sembla que perilla i no podrà arribar a una bona colla de catalano-parlants, pot ser el moment de reclamar una mica d'atenció a l'Europa que es diu "de les regions". Uniu-vos a la campanya de www.e-criteri.cat!




Fem sentir la nostra veu a Europa contra la vulneració dels nostres drets fonamentals d’expressió i informació.

Allò que fa uns dies era una amenaça, es converteix altra vegada en un atac descarat. El Govern valencià decideix tancar el repetidor de la Carrasqueta (Alacantí) emparant-se en una decisió judicial. Ja sigui una mesura de pressió en la negociació per la reciprocitat com una decisió en ferm, cal que alcem la nostra veu a Europa per reclamar l’actuació, atenció i vigilància davant de la negació de drets fonamentals com és el d’informació i expressió i a la pluralitat informativa, o el dret a l’accés a la cultura i la pròpia llengua. Adrecem-nos amb aquesta carta a:

* Viviane Reding, Comissària de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació
* Ján Figel, Comissari d’Educació, Formació, Cultura i Joventut
* Hans-Gert Pöttering, President del Parlament Europeu


Sra. Viviane Reding, Sr. Ján Figel i Sr. Hans-Gert Pöttering, Ens dirigim a vostès alertats per un greu atemptat contra la llibertat d’informació i contra la pluralitat cultural que s’està cometent als Països Catalans. Ara, el Govern valencià s’ha proposat tancar les emissions d’una televisió que fa 19 anys que emet en aquest territori per tal de limitar el ventall de fonts d’informació dels ciutadans valencians. La televisió s’anomena TVC (Televisió de Catalunya) i emet amb normalitat a d’altres territoris dels Països Catalans. Si bé entenem que la competència sobre l’emissió radiotelevisiva a cada estat de la Unió no és de vostès, creiem que davant d’un atac a les llibertats i drets fonamentals sí que actuaran amb fermesa i autoritat. La llibertat d’expressió i d’informació són pilars sobre els quals es construeix el projecte comú europeu i nosaltres no en volem quedar exclosos per desatenció.
Agraint la seva atenció, esperem la seva resposta i actuació ferma.
Atentament,
************************************
Dear Mrs. Viviane Reding, Mr. Ján Figel and Mr. Hans-Gert Pöttering, We are addressing you on behalf of a serious crime against freedom of information and cultural diversity that is being committed in the Països Catalans. The Valencian Government is determined to close down the broadcasting of a television station which has been broadcasting for the last 19 years in this region, with the purpose of limiting the range of information sources of the Valencian people. The television station is called TVC (Televisió de Catalunya) and normally broadcasts in other regions in the Països Catalans. Even though we understand that radio or television broadcast is out of your competence, we believe that in front of an attack against freedom and the fundamental rights, you will act firmly and authoritatively. Freedom of speech and information are milestones in the building of the European project, and we don’t want to be left out due to a lack of attention.
Thanking you for your time, we are looking forward to your reply and firm action.
Sincerely,


Seguiu aquest enllaç per enviar la carta.